Пълнолуние в Козирог – 23 Юни 2013

Пълнолуние в Козирог – 23 Юни 2013 година

Супер Луна

 

Здравейте, приятели. През месец Юни има няколко интересни събития, които ще ни носят промени. Едно от тях е Пълнолуние на 2 градуса в Козирог – Супер Луна.

Фазите на Луната имат своето влияние над нас. Новолуние е време за ново начало. Пълнолуние е време да берем плодовете на посятото при Новолуние. Новолунието се свързва със зараждането на живот. Пълнолуние носи апогей, зрялост.

  • При Пълнолуние емоциите вземат своя връх, ситуациите се променят, събитията добиват завършен вид.
  • По време на Пълнолуние хората с по-лабилна психика могат да усетят напрежение. В дните около Пълнолуние трябва да се стремим към емоционално спокойствие, тъй като емоциите ни са засилени.
  • Страховете се увеличават.
  • По време на Пълнолуние процесите в организма ни са максимално активни.
  • Пълнолунието може да е особено подходящо за прочистване на организма от токсини и натрупаната негативна енергия. Приемането на повече течности, билкови отвари, чай ще спомага за по-бързото изхвърляне на токсините от организма ни. Подходящо време е за започване на детоксикираща диета с повече прием на плодове и сезонни зеленчуци.

Пълнолунието от 23 Юни 2013 година ще е много силно заредено с енергия. Тогава Луната ще е в най-голяма близост до Земята. Това явление се нарича Супер Луна. В нощта на Пълнолунието Луната изглежда по-ярка и голяма от обикновено.

По време на това Пълнолуние Луната ще попада в Козирог, а Слънцето в Рак.

На преден план са темите, които се свързват с професионалната реализация и семейните традиции, просперитета, възхода и края.

Това е удачен период да преразгледаме нашите цели и мотиви, да потърсим повече сигурност, да помислим рационално. Луната в Козирог не предполага силна емоционалност, тя е настроена към търсене на стабилност. Под нейното въздействие ще станем по-хладни, сериозни и отговорни. За сметка на Слънцето в Рак, което ще търси повече топлината на семейния уют.

Ще трябва да намерим баланс между желанието за достигане на социален статус и грижа за дома и семейството. Възможно е да настъпят вътрешни конфликти по отношение на нашите желания и реалност, които са свързани с кариера и семейство.

По време на това Пълнолуние Луната ще се намира в близост до Плутон – планетата, която носи трансформация, регенерация. Възможно е да трансформираме нашите емоции, за да са угодни на целите ни. Но това положение на двете планети предразполага към по-обсесивни настроения, по-засилено желание за емоционален контрол.

Слънцето ще е подкрепено от Юпитер, който ще засили желанието за повече грижовност в семейното огнище.

Срещуположността на Луна/Плутон и Юпитер ще спомогнат да направим необходимите промени във вижданията си, да преразгледаме дали целите ни са прекалено високи , или критериите ни са занижени.

За да се справим с енергията на Супер Луна, ще е добре да потърсим баланса и хармонията между желанието за реализиране и семейните задължения.

Това е удачен период да обърнем внимание на семейните традиции, да помислим по-прагматично и да внесем необходимите промени, ако е имало грешки в предходен период.

Управител на това Пълнолуние в Козирог – прагматичният Сатурн, ще е в хармоничен аспект към Нептун. Това ще спомогне да реализираме целите си с повече лекота. Подкрепата на Нептун ще дари въображение при материализирането на желанията ни.

Юпитер ще направи своя ингрес в Рак броени дни след Супер Луна. Това ще се случи на 25 Юни.

На 26 Юни Меркурий ще премине в ретроградна фаза.

Най-силно ще усетят влиянието на Пълнолуние в Козирог хората, които имат планети в първите градуси на кардиналните знаци – Козирог, Рак, Овен и Везни.

Желая ви хармония и светлина в душата.

 

sfmm